Sărbatorește alături de noi pe 20 aprilie
Ziua Libertății Aparatelor - 2013
organizată de Fundația Ceata

Ziua Libertății Aparatelor (engl. Hardware Freedom Day) este o campanie internațională coordonată de organizația Digital Freedom Foundation (rom. Fundația pentru Libertatea Digitală) și organizată de grupuri din întreaga lume. Scopul acestei campanii este să informeze utilizatorii de tehnologie cu privire la existența aparatelor libere și a programelor libere cu ajutorul cărora pot fi programate. Aparatele libere împreună cu programele libere specifice respectă libertățile utilizatorilor de a folosi aparatura în orice scop, de a o studia și a o modifica pentru a o adapta necesităților și de a distribui aparate astfel modificate.

Eveniment

Pe 20 aprilie 2013, începând cu ora 14:00, Fundația Ceata sărbătorește Ziua Libertății Aparatelor.

Program

În scopul promovării libertății aparatelor, vor fi înregistrate și publicate sub licență liberă, la filme.ceata.org, prezentări și demonstrații în legătură cu subiectul acestei zile.

Misiunea Fundației Ceata

Misiunea Fundației Ceata, mișcarea pentru programe libere, aparate libere, istoricul comunității Ceata, motivația organizării acestui eveniment. Cum poate fi ajutată Fundația Ceata.

Tiberiu C. Turbureanu este fondatorul și președintele Fundației Ceata, programator și activist pentru programe libere.

Piloți liberi din nucleul Linux

Prezentare despre starea piloților (engl. drivers) din nucleul linux, despre avantajele libertății acestora și despre metodele prin care utilizatorii și dezvoltatorii pot contribui la promomvarea celor liberi și respectiv, la eliberarea celor neliberi.

Suportul de prezentare este disponibil în formatele libere GNU zip și PDF. Sursa folosește TeX.

Cornel-Florentin Dimitriu este membru voluntar al Fundației Ceata, pasionat de electronică, de construirea și administrarea sistemelor informatice (în special de alegerea platformei - plăcii de bază - ideale pentru fiecare proiect), de vehicule electrice, de sisteme de operare GNU+Linux și de jocuri de calculator libere.

Căutare de aparate libere - Identificarea aparatelor care funcționează cu programe libere

Ghid pentru identificarea aparatelor pe care pot fi rulate sisteme de operare și programe complet libere.

Suportul de prezentare este disponibil în formatele libere GNU zip și PDF. Sursa folosește TeX.

Cornel-Florentin Dimitriu

Demonstrație gEDA PCB

Scurtă demonstrație despre realizarea imaginii unui placaj imprimat, corespunzătoare unei scheme electronice simple.

Cornel-Florentin Dimitriu

Promovează

Organizațiile sau persoanele particulare care vor să publice, sub licență liberă, la filme.ceata.org, înregistrări ale unor prezentări care au legătură cu subiectul acestei sărbători sunt rugați să contacteze Fundația Ceata.

Despre noi

În conformitate cu statutul, Fundația Ceata este o organizație nonprofit care are scopul să elibereze utilizatorii români de restricțiile din artă și din tehnologie, cu respectarea legislației române în vigoare.

Ceata este o comunitate activă, cu o istorie de aproximativ 5 ani, care a funcționat ca grup informal din 10 iunie 2008 până în 15 februarie 2013, când a fost înregistrată Fundația Ceata. La evenimentul de lansare a Fundației Ceata de pe 22 februarie 2013 a ținut un discurs însuși Richard Stallman.

Din păcate, Fundația Ceata este singura organizație românească aliniată la filozofia programelor libere. Cu toate că întâmpină multe obstacole în creșterea mișcării pentru programe libere în România și Republica Moldova, Fundația Ceata organizează multe evenimente ca acesta, realizează lucrări libere (programe, articole, fotografii, filme) și convinge alte organizații și persoane fizice să-și elibereze lucrările, prin eforturi susținute de activism.

Fundația Ceata are sediul în București, dar are și două echipe locale de membri voluntari, Ceata-CJ și Ceata-MD, și urmărește să-și extindă rețeaua de echipe locale și în alte județe din România și în afara României, unde există comunități de români.

Pentru mai multe informații despre activitatea Fundației Ceata, vizitați ceata.org. Pentru articole libere despre arte și tehnologii libere, vizitați publicația Fundației Ceata, fii-liber.ro.

Contact

Pentru a intra în contact cu Fundația Ceata, puteți să folosiți oricare din adresele de poștă electronică de mai jos:

Donează

Avem nevoie de sprijin financiar pentru a reuși în tot ceea ce ne propunem pentru a câștiga libertatea utilizatorilor. Dacă aveți posibilitatea, faceți o donație unică sau deveniți membri susținători ai Fundației Ceata.

Altă metodă de a dona este redirecționarea către Fundația Ceata a 2% din impozitul pe venit.
sus